goed om te weten tt

tt puppies

Aanschaf

Bezint eer je begint dus!

Daar een Tibetaanse Terriër gemiddeld zo’n 14 jaar oud wordt, heeft de aanschaf van een Tibetaanse Terriër, een grote invloed op je leven. De Tibetaanse Terrier staat bekend als een intelligente, actieve maar vooral vrolijke hond. Het zijn middelgrote honden en ze hebben een mooie lange vacht. 

Beweging:

De Tibetaanse Terriër is  bekend als een actieve hond die houdt van een lange wandelingen. Rennen en spelen vinden ze geweldig. Wees er dus zeker van dat je in de gelegenheid bent om je hond dit te geven. Wanneer een Tibetaanse Terriër niet genoeg beweging krijgt, zal hij snel elders andere uitdagingen zoeken, wat vaak resulteert in het slopen van zaken of veelvuldig blaffen.

Vacht:

Een van de meest gekende kenmerken van de Tibetaanse Terriër is zijn mooie lange vacht. Hou er rekening mee dat het verzorgen van de vacht een taak is die heel regelmatig herhaald moet worden en veel tijd in beslag neemt. De vacht neemt heel makkelijk vuil op tijdens het wandelen, de haren gaan klitten, kortom een regelmatige kambeurt is nodig bij een Tibetaanse Terriër.

Alleen zijn:

Eigenlijk vindt geen enkele hond het leuk om alleen te zijn en dat geldt ook zeker voor de Tibetaanse Terrier. Wanneer je (en je partner) buitenshuis werkt,zal je hond vaak voor lange tijd alleen thuis zijn. Dit zal vaak leiden tot diverse gedragsproblemen. Wanneer je geen tijd hebt, schaf je dan zeker geen Tibetaanse Terriër aan!Vakantie is nog iets wat vaak over het hoofd gezien wordt. Kan en mag je hond mee op vakantie? Wie kan er voor je hond zorgen terwijl je er eventjes tussenuit gaat? Is er een andere vorm van opvang voor je huisdier?  Informeer de oppas altijd tijdig over jouw gewoontes en die van je hond!

Kosten: 

Bekijk je financiële situatie alvorens een hond aan te schaffen. Buiten de aankoopprijs zijn er ook nog vele andere kosten waarmee u rekening moet houden. Kosten voor een goede verzorging van je hond  zijn o.a.: eten,  inentingen, verzorging(shampoo en conditioner), training enz. Vergeet niet de hoge kosten van een dierenarts bij ziekte of kwetsuur? Zorg ervoor dat je financieel voor je huisdier kan zorgen.

contact

TT

© 2017 SJL Creations - We make your website work

Please publish modules in offcanvas position.